LEzingen van Freija van Duijne

Verken de toekomst en plan uw bedrijfsstrategie

Freija van Duijne spreekt over de toekomst in al zijn facetten. Haar lezingen behandelen gebeurtenissen die nu al gaande zijn, en blikken vooruit naar de effecten ervan op mens, maatschappij en bedrijf. Van Duijne is van alle markten thuis. Ze is bedrijfsadviseur, trendwatcher en spreker. Haar lezingen zetten aan tot nadenken en geven mensen het gereedschap in handen om hun organisatie voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden. Ze maakt complexe en gloednieuwe concepten inzichtelijk in een bezielende lezing vol duidelijke voorbeelden en aansprekende visuals.

lezingen van Freija van Duijne

Data en privacy, nu en in de toekomst

Onze economie draait op data, en ook bij nationale veiligheid speelt data een centrale rol. Overal waar we gaan en staan laten we data achter. Zonder dat we het doorhebben wordt onze identiteit met onze voorkeuren en tendenties, weliswaar versleuteld, vastgelegd in profielen die wereldwijd verhandeld worden. Ook door het Internet of Things zal het gebruik van data de komende tijd verder toenemen. Welke ontwikkelingen kunnen we verwachten? Waar moeten we op letten om onze privacy te beschermen? Wat kunnen we doen om nu en in de toekomst op een veilige, zorgvuldige, respectvolle manier met data en persoonsgegevens om te gaan?

lezingen

In haar lezing schetst Freija van Duijne de drijvende krachten die bepalend zijn voor de toekomst. Met indringende en soms confronterende voorbeelden gaat ze in op dilemma’s rondom data en privacy. De volledige betekenis van begrippen als “data zijn het nieuwe goud” wordt helder gemaakt. Na haar verhaal begrijp je dat privacy niet gaat over geheimen of “niets te verbergen hebben.” Maar dat het gaat om sturing en de mate waarin we dat mogelijk maken en accepteren.

LEZINGEN VAN FREIJA VAN DUIJNE

Masterclass Strategic Foresight

Een specifieke vorm van haar lezing is de Masterclass Strategic Foresight. Deze lezing en boardroom sessie is bedoeld voor CEO’s om de ins en outs van strategic foresight te leren. Wie leert denken als een toekomstverkenner zal in staat zijn om de impact van trends en ontwikkelingen beter in te schatten en processen in gang te zetten om vroegtijdig te anticiperen op veranderingen en blijvend succesvol te zijn.

lezingen

Deze spreker heeft een aantal standaard lezingen in haar portfolio, onder andere over data, digitalisering, robotisering en bedrijfsstrategie. Ze stelt graag een maatwerkprogramma samen voor uw bedrijf, om uw werknemers de aanzet te geven zelf een toekomstvisie te ontwikkelen.

lezingen van Freija van Duijne

Mens zijn in een robot-wereld

Gaan robots onze functies overnemen? Wat betekent “mens-zijn” in de toekomst? In haar lezing over “mens zijn in een robot-wereld” gaat Freija op vragen als deze in. Ze laat ons zien wat robots binnen de maatschappij gaan betekenen.

lezingen

Wilt u uw bedrijf op de toekomst voorbereiden? Freija van Duijne is toekomstverkenner. Ze laat zien wat er in de komende jaren gaat gebeuren in de wereld, en hoe een organisatie zich daarop voor kan bereiden. Haar meeslepende en glasheldere lezingen stimuleren uw medewerkers om hun eigen visie te ontwikkelen.

Freija Haar presentaties zijn visueel zeer sterk en gericht op de praktische toepassing van manieren van toekomstdenken, met veel aandacht voor maatwerk per specifiek thema.

Freija van Duijne

BOEK EEN LEZING VAN FREIJA VAN DUIJNE

Wilt u de kansen en ontwikkelingen in de komende tijd voor uw bedrijf onderzoeken? Boek futurist Freija van Duijne en raak geïnspireerd door de toekomst.